READING

ADONA’T. FEM IMPENSABLES LES VIOLÈNCIES SEXU...

ADONA’T. FEM IMPENSABLES LES VIOLÈNCIES SEXUALS

Des dels comentaris sobre els cossos de les dones, fins als tocaments no consentits o les pressions per tenir relacions sexuals. Les violències sexuals són presents a la vida de les dones en diferents moments, formes i intensitats i es produeixen en contextos com la família, la parella, el carrer, els espais d’oci, la feina o les xarxes socials. En el marc de la Campanya Impensables s’ha editat un quadríptic per desemmascarar i erradicar aquestes violències.

La cultura patriarcal ha aconseguit que quan patim una agressió ens sentim culpables. El sentiment de culpa ens genera vergonya i la vergonya ens porta al silenci. És una teranyina perfecta que cal trencar.

El nou material posa nom a les violències sexuals i n’identifica els àmbits on es produeix i l’impacte que causa en les dones, a més de difondre els serveis i recursos que poden ajudar a fer-hi front. Es repartirà a diferents espais públics de la comarca i se’n farà difusió a través del perfil d’Instagram @campanyaimpensables.

Aquesta iniciativa també posa l’accent en la urgència de repensar l’educació afectiva i sexual que reben homes i dones. En el cas dels homes, cal deslligar la sexualitat del poder i en el cas de les dones, educar en el gaudi i l’expressió del desig i el plaer. I és que encara avui són freqüents els discursos que justifiquen les violències sexuals a partir dels comportaments de les víctimes: com van vestides, si van soles o si han consumit alcohol o drogues.

DESCARREGA’T EL QUADRIPTIC-DIGITAL


La Campanya Impensables és una campanya 360º amb un objectiu clar: fer impensables les violències masclistes. Una campanya creada a partir de la col·laboració i cooperació de diverses administracions i entitats del Solsonès.

COMMENTS ARE OFF THIS POST

INSTAGRAM
SEGUEIX-NOS
Please Add Widget from here