READING

Repensa’t. Treballa les teves inseguretats

Repensa’t. Treballa les teves inseguretats

La violència és de covards

Si utilitzes la violència psicològica contra les dones per sentir-te poderós, tens i ets un problema social.

El gran error de la nostra societat és el mite de la violència. Hem construït un mite conforme la violència és una solució acceptable. Ho aprenem al cinema, als contes, a la publicitat, a la literatura… De fet, hem convertit la violència, en el clímax de moltes obres de ficció; sense la violència no tindrien sentit.

És un error immens.

A aquesta legitimació i banalització de la violència hi hem de sumar les creences d’una societat masclista i patriarcal que constantment ens envia missatges de la “superioritat” dels homes i que menysté les dones en molts àmbits i que va construint així una violència simbòlica que ho impregna tot.

La violència simbòlica contra la dones és de covards: ridiculitzar-les amb acudits, obviar les seves necessitats, menystenir la seva capacitat de decisió, infantilitzar-les en el tracte, puntuar-les com si fossin un objecte sexual i tantes i tantes altres formes que socialment s’han normalitzat.

La violència psicològica contra les dones en l’àmbit de la parella també és de covards. El menyspreu, el xantatge i les amenaces posen en evidència un problema greu i silenciat. Com a homes hem de ser capaços de relacionar-nos des de la igualtat, l’escolta i el respecte. Un cop, hàgim fet això a l’àmbit individual, podrem avançar a l’àmbit social.

En aquest punt m’agradaria fer-te algunes preguntes de reflexió.

Et costa acceptar l’opinió i els sentiment de l’altra persona?

Exigeixes que es facin les coses com tu vols?

Utilitzes el xantatge i la manipulació per aconseguir -ho?

Dins i fora de les relacions, la violència és de covards. Allò valent és anar a l’arrel del tema i resoldre’l. Però no tothom s’atreveix.

Si utilitzes la violència psicològica contra les dones per sentir-te poderós, tens i ets un problema social.

Si et passa, repensa’t.

 

Daniel Gabarró
Mestre, psicopedagog i formador.


La Campanya Impensables és una campanya 360º amb un objectiu clar: fer impensables les violències masclistes. Una campanya creada a partir de la col·laboració i cooperació de diverses administracions i entitats del Solsonès.

INSTAGRAM
SEGUEIX-NOS
Please Add Widget from here