READING

Repensa’t. Aprèn a estimar i a respectar

Repensa’t. Aprèn a estimar i a respectar

Pressionar no rima amb estimar

“En la sexualitat, no són els números el que ens defineix, sinó que les relacions sexuals siguin consentides, lliures i valuoses per a les persones implicades”.

Alguns homes utilitzen la sexualitat per apuntalar la seva autoestima perquè encara no han descobert que el seu valor no té res a veure amb el nombre de relacions sexuals que tenen. En la sexualitat, no són els números el que ens defineix, sinó que les relacions sexuals siguin consentides, lliures i valuoses per a les persones implicades.

La publicitat sexista, la pressió masculina grupal, la pornografia i altres formes de deformar la realitat no ens poden confondre. L’autoestima no neix del que fem al llit, sinó dels valors que expressem conscientment.

Per això, quan insisteixes i pressiones a algú per mantenir-hi relacions sexuals, no ets prou home. T’aproximes a un violador. Ho seràs o no depenent del tipus de pressió que facis. Violador. Crec que ho he definit prou clarament. Només un home de veritat es governa a sí mateix. Un home de veritat no pressionaria ni violentaria ningú per satisfer el seu desig i apuntalar així la seva autoestima.

Deixa’m compartir una última idea amb tu: el teu desig no té més valor que el desig de l’altre. Quan acceptes aquesta evidència, de cop i volta estàs renunciant a una herència del patriarcat. I creu-me, aquesta renúncia et fa més lliure.

Si has arribat fins aquí, m’agradaria proposar-te unes preguntes que t’ajudin a reflexionar.

Quan parles de sexe de quina manera ho fas? Parles amb respecte de l’altra persona? Presumeixes de les teves relacions com si fossin “trofeus”?

Ets capaç d’acceptar un “no” sense fer sentir malament a l’altra persona? I d’acceptar un “no” sense sentir-te malament amb tu mateix?

T’has preguntat mai si totes les relacions que has tingut han estat plenament desitjades i lliures per totes les parts?

Si t’has sentit identificat amb alguna d’aquestes situacions tens una oportunitat per repensar-te.

Fes-la servir

Daniel Gabarró
Mestre, psicopedagog i formador.


La Campanya Impensables és una campanya 360º amb un objectiu clar: fer impensables les violències masclistes. Una campanya creada a partir de la col·laboració i cooperació de diverses administracions i entitats del Solsonès.

INSTAGRAM
SEGUEIX-NOS
Please Add Widget from here