READING

3 recomanacions per educar els homes del futur

3 recomanacions per educar els homes del futur

Hem d’educar als nois i a les noies igual? La majoria respondríem que sí, oi?

Daniel Gabarró ens proposa fer un pas més endavant i educar nois i noies de manera diferent per tal que puguem contrarestar les pressions socials que reben pel fet de ser nois i noies. Per exemple, ens suggereix que en l’educació dels nois haurem d’insistir especialment en valors com la tendresa, la cura o la capacitat d’expressar les seves emocions ja que la pressió social que reben els empeny a no mostrar-se vulnerables o tendres.

En les noies, en canvi, haurem d’insistir en la seva capacitat de posar límits o de construir una autoestima que no depengui de la mirada i del reconeixement extern ja que l’estereotip social encara esta lligat a la submissió, a la mirada externa o als cànons de bellesa.

Educar els homes del futur passa per construir un nou concepte de masculinitat per tal que els nois pensin quins valors volen adquirir i deixin d’associar masculinitat i violència. Despertar esperit crític en els infants i adolescents és bàsic perquè identifiquin quin tipus de persona volen ser.

Ajudar-los i acompanyar-los en aquest trànsit és bàsic perquè les emocions i els sentiments ocupin un lloc important en la seva vida.


La Campanya Impensables és una campanya 360º amb un objectiu clar: fer impensables les violències masclistes. Una campanya creada a partir de la col·laboració i cooperació de diverses administracions i entitats del Solsonès.

INSTAGRAM
SEGUEIX-NOS
Please Add Widget from here