La baldufa

 

EL CICLE DE LA VIOLÈNCIA

Vols jugar amb mi?

Així arrenca el segon espot de la Campanya Impensables i és que el camí d’entrada a la violència masclista dins la parella acostuma a ser lent, progressiu i subtil.

El cicle de la violència és una roda que gira, que no s’atura, que cada vegada tomba més ràpid i que fa que les agressions siguin cada vegada més greus.

Fase 1. Acumulació de tensió. No saps què passa. Qualsevol excusa és bona. La tensió creix cada vegada més i comencen els retrets i el menyspreu.

Fase 2. Esclat de violència. Moment en que es produiex l’agressió. Potser t’ha insultat o amenaçat. Ha trencat coses teves. T’ha agredit físicament o potser t’ha obligat a tenir relacions sexuals.

Fase 3. Manipulació d’efectiva o “lluna de mel”. Et demana perdó. Et promet canvis. Et diu que no tornarà a passar. Potser també et diu que si tu no haguessis fet alguna cosa, això no hauriaa passat.

I així una vegada i una altra…

Identificar aquest cicle ens dona informació per poder trencar amb aquesta dinàmica que ens fa sentir atrapades, culpables i cada vegada més petites.

Ajuda’ns a difondre-l i fem impensables les violències masclistes.


La Campanya Impensables és una campanya 360º amb un objectiu clar: fer impensables les violències masclistes. Una campanya creada a partir de la col·laboració i cooperació de diverses administracions i entitats del Solsonès.

INSTAGRAM
SEGUEIX-NOS
Please Add Widget from here