READING

La baldufa. El cicle de la violència dins la parel...

La baldufa. El cicle de la violència dins la parella

El cicle de la violència dins la parella

El cicle de la violència ens ajuda a entendre el dia a dia dins d’una relació de violència. El cicle de la violència és una roda que gira, que no s’atura, que cada vegada tomba més ràpid i que cada vegada fa que les agressions siguin més greus.

 

  1. FASE D’ACUMULACIÓ DE TENSIÓ. No saps per què passa. Qualsevol excusa és bona. La tensió creix cada vegada més i comencen les amenaces i el menyspreu.

 

  1. ESCLAT DE VIOLÈNCIA. Potser has fet tot el que has pogut per evitar aquest moment; però ha tornat a passar. Ha tornat a agredir-te. T’ha insultat o amenaçat. Ha destrossat i trencat coses teves. T’ha agredit físicament o potser t’ha obligat a mantenir relacions sexuals.

 

  1. FASE DE MANIPULACIÓ AFECTIVA O LLUNA DE MEL. Després de l’agressió, arriba el moment en què et demana perdó. Et promet canvis. Et diu que no tornarà a passar. Potser també et diu que si tu no haguessis fet alguna cosa, això no hauria passat. El perdones. I alguna cosa es trenca dins teu. Cada vegada et sents més culpable i avergonyida. Et sents atrapada.

 

I després de la fase de lluna de mel, torna a començar el cicle. I així una vegada i una altra.

 

Què has de saber?

  • Que el cicle de la violència no s’atura per si sol
  • Que les primeres agressions són més subtils i que amb el temps cada vegada són més greus i més seguides.
  • Que per la teva seguretat has de buscar la manera de sortir-ne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


La Campanya Impensables és una campanya 360º amb un objectiu clar: fer impensables les violències masclistes. Una campanya creada a partir de la col·laboració i cooperació de diverses administracions i entitats del Solsonès.

L'adreça electrònica no es publicarà.

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
SEGUEIX-NOS
Please Add Widget from here